Clubtornooi ‘ STOPPEKE ‘ (26/09/2018 ) Uiteindelijk waren we met zes en konden we het tornooi aanvatten met 2 poules van drie: resp. Guido II, Marcel & Chris en Guido I, Rudy en Dirk! Winnaars van de poules en spelers van de finale: Rudy en Marcel ( na penalty’s)! Ook in de finale was er niets te doen aan Rudy, die ons heeft geleerd hoe je het ‘ stoppeke ‘ moet spelen; ge moet niet noodzakelijk zelf scoren maar vooral punten krijgen van de tegenstrever…. Proficiat Rudy !
Clubtornooi ‘ BAND ‘ (19/12/2018 ) Met 6 deelnemers werden volgende partijen geloot: Fernand - Guido II, Rudy - Rik en Dirk - Guido I. Winst was er voor Guido II, Rik en Guido I en Fernand ging mee naar de halve finale als beste verliezer. Het lot besliste volgende partijen: Rik - Fernand waarbij Fernand nog een felle remonte inzette maar uiteindelijk 4 punten te kort kwam in de gelijkmakende beurt. De andere halve finale ging dus tussen de Guido’s waarbij het er lang naar uitzag dat Guido II het pleit ging winnen maar finaal struikelde over zijn laatste punt na een felle remonte van Guido I ( 29 pt. in 4 beurten ). Finale dus tussen Rik ( die furieus van start ging met 9 in 2 beurten ) maar daarna geen punt meer kon maken waardoor de winst naar Guido I ging! Proficiat Guido I !
Over en weer BC ‘t Spant 19 & 24/10/2018 Heen: Door het gedwongen forfait van Rudy moesten we het met zijn zevenen klaren wat redelijk is gelukt voor sommigen, voor anderen iets minder: 3 overwinningen, 1 drawn en 3 verliesmatchen. Alleen woog de winst niet op tegen de nederlagen zodat we de terugmatch moeten aanvatten met een achterstand van 7,906 punten! Laten we optimistisch zijn en zeggen: alles kan nog…. Terug: Dat was ‘wishful thinking ‘ want na de eerste match kwamen er nog eens meer dan 6 punten bij en al- hoewel de rest van ons ( op één na…) meer dan gelijke tred hielden bleef het uiteindelijke verschil op een kleine 13 punten steken! Proficiat aan B.C. ‘t Spant en iedereen bedankt! Klik hier voor het wedstrijdblad! P.S. Spijtig genoeg moesten wij na de wedstrijd het ‘voorlopige/definitieve ?‘ ontslag noteren van onze ondervoorzitter en wedstrijdleider Chris!
Clubtornooi ‘ Drieband p/ploeg ‘ ( 9/01/2019 ) Zeven leden melden zich voor de eerste clubavond en clubtornooi van het jaar. Er werd voor de eerste keer gespeeld onder het systeem van ‘ scottish double ‘ met volgende ploegen: Marcel/Rik - Rudy/Guido II - Guido I/Fernand en Dirk vormde ploeg met zichzelf...wat achteraf de perfecte combinatie leek! De kwalificatie ging tussen enerzijds Marcel/Rik en Dirk waarbij deze laatste er in slaagde om uit te spelen in 11 beurten; anderzijds ging het tussen Rudy/Guido II en Guido I/Fernand, een kluifje naar de hand van eerstgenoemden. In de finale stond er wederom geen maat op Dirk die nu zijn 17 punten volmaakte in 19 beurten! De troosting werd nog gewonnen door Guido I/Fernand. Proficiat Dirk en Dirk...( toont nog meer eens: wat je zelf doet, best doet )!