Clubtornooi ‘ BAND ‘ (19/12/2018 ) Met 6 deelnemers werden volgende partijen geloot: Fernand - Guido II, Rudy - Rik en Dirk - Guido I. Winst was er voor Guido II, Rik en Guido I en Fernand ging mee naar de halve finale als beste verliezer. Het lot besliste volgende partijen: Rik - Fernand waarbij Fernand nog een felle remonte inzette maar uiteindelijk 4 punten te kort kwam in de gelijkmakende beurt. De andere halve finale ging dus tussen de Guido’s waarbij het er lang naar uitzag dat Guido II het pleit ging winnen maar finaal struikelde over zijn laatste punt na een felle remonte van Guido I ( 29 pt. in 4 beurten ). Finale dus tussen Rik ( die furieus van start ging met 9 in 2 beurten ) maar daarna geen punt meer kon maken waardoor de winst naar Guido I ging! Proficiat Guido I !
Clubtornooi ‘ Drieband p/ploeg ‘ ( 9/01/2019 ) Zeven leden melden zich voor de eerste clubavond en clubtornooi van het jaar. Er werd voor de eerste keer gespeeld onder het systeem van ‘ scottish double ‘ met volgende ploegen: Marcel/Rik - Rudy/Guido II - Guido I/Fernand en Dirk vormde ploeg met zichzelf...wat achteraf de perfecte combinatie leek! De kwalificatie ging tussen enerzijds Marcel/Rik en Dirk waarbij deze laatste er in slaagde om uit te spelen in 11 beurten; anderzijds ging het tussen Rudy/Guido II en Guido I/Fernand, een kluifje naar de hand van eerstgenoemden. In de finale stond er wederom geen maat op Dirk die nu zijn 17 punten volmaakte in 19 beurten! De troosting werd nog gewonnen door Guido I/Fernand. Proficiat Dirk en Dirk...( toont nog meer eens: wat je zelf doet, best doet )!
Over en weer BCH De Leug (20 & 29/03/2019 ) Onze eerste ontmoeting met de toffe ploeg van De Leug kende een spannende ontknoping van de heenmatch! Na de eerste vijf matchen leek niets een ruime voorsprong van K.B.C. in de weg te staan maar het venijn zat zoals zo dikwijls in de staart: sterk presteren van de laatste twee spelers van De Leug ( of was het zwak presteren van K.B.C.??? ) en het verschil was praktisch volledig gedicht. Tussenstand op 20/3 : BCH De Leug 61,551 - Biljartclub K.B.C. 62,102 = verschil 0,551!!! Spanning verzekerd voor de terugmatch op 29/03! Die spanning bleef even tot na de eerste twee rondes maar daarna ging het met ons stijl bergaf... Als je maar één maal kan gelijk spelen op 7 matchen kan je moeilijk winnen.... Uitslag van de terugmatch: BCH De Leug 70,000 - K.B.C. 59,914 Proficiat BCH De Leug en bedankt voor de leuke ontvangst! Klik hier voor het wedstrijdblad!
Clubtornooi ‘ STOPPEKE ‘ (27/03/2019 ) De 6 aanwezigen werden verdeeld in 2 poules: enerzijds Frans-Rudy en Guido II, anderzijds Dirk- Rik en Guido I. De eerste poule werd gewonnen door Guido II en de tweede door Rik! De winst in de finale tussen deze beide ging naar Guido II mede dankzij de milde punten gift van Rik! PROFICIAT Guido en houder van onze wisselbeker!